ÜZÜM OTEL

ÜZÜM OTEL
ÜZÜM BAHÇE

10 Mart 2012 Cumartesi

Rakı nasıl içilmeli?

Bence rakı klasik ince yuvarlak uzun düz rakı bardağında içilmeli. Şimdiki artistik eğri büğrü bardaklarda değil. Bardağa rakı koyarken dudak payı çıktıktan sonra kalan miktarın yarısı kadarına önce rakı sonra buz gibi su konmalı ki aromanın tadı tam olarak alınabilsin. Sek rakı üzerine buz konuldu mu zaten masadan kalkarım ama ben rakı ve su konduktan sonra üzerine buz konulmasına da karşıyım. Nedenine gelince rakı ve su hassas bir dengedir. Buz konulduğunda bir süre sonra buz eriyeceği için denge bozulur, ilk yudum ve son yudumun tadı aynı olmaz. Acı ve ekşiyle birlikte rakı içilmemelidir. Çünkü hem acı hem de ekşiden sonra dil tadı düzgün şekilde alamaz. Rakı sek içilir, çerezle içilir, soğuk sıcak mezelerle içilir, kırmızı etle içilir, beyaz etle içilir. Dünya'da böyle bir içki daha yoktur. (Komşunun taklitlerini dikkate almıyorum). Rakı dostlarla içilir. Keyifle içilir.

Rakı haricen tentürdiyot, dahilen antibiyotiktir. Dozunu bilmek gerekir. Rakı biter muhabbet biter, muhabbet biter rakı biter. Hepinize bol keyifli rakı sofraları dilerim.

Bence rakı klasik ince yuvarlak uzun düz rakı bardağında içilmeli. Şimdiki artistik eğri büğrü bardaklarda değil. Bardağa rakı koyarken dudak payı çıktıktan sonra kalan miktarın yarısı kadarına önce rakı sonra buz gibi su konmalı ki aromanın tadı tam olarak alınabilsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder