ÜZÜM OTEL

ÜZÜM OTEL
ÜZÜM BAHÇE

10 Mart 2012 Cumartesi

Barbunya Pilaki Tarifi


Malzemeler

  • 1 kg barbunya
  • 4 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 2,3 adet acı sivri biber
  • Sarımsak
  • 750 ml kaynamış su
  • Tuz
  • Hazırlanışı
    Domates, sarımsak, soğan ve havuçları soyup yıkayın. Domatesleri ve soğanları yemeklik, havuçları ve sarımsakları ise enine daireler oluşturacak şekilde ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın, soğanları ve havuçları ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince salça ve domatesleri ekleyin ve 2–3 dakika karıştırarak eritin. Barbunyaları ekleyek birkaç dakika karıştırın. Sıcak suyu ilave edin, kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. Maydanozları bol suda yıkayın, ince ince kıyın.Yemeğinizi servis tabağına alın üzerine maydonozları ekleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönderme