ÜZÜM OTEL

ÜZÜM OTEL
ÜZÜM BAHÇE

18 Şubat 2012 Cumartesi

DOĞA TURİZMİNDE EN BAŞARILI ÖDÜL ARAL TATİL ÇİFTLİĞİNİN


DOĞA TURİZMİNDE EN BAŞARILI ÖDÜL ARAL TATİL ÇİFTLİĞİNİN
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’nın Türkiye’nin En Büyük Turizm Yatırımı Seçildiği Araştırmada, 11 Farklı Kategoride Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları Ödülleri Sahiplerini Buldu.
Eurobank Tekfen, Ekonomist ve Capital işbirliği ile bu yıl ilki gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması 2010”un sonuçları, 10 Haziran 2010 Perşembe Günü, Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen görkemli bir tören ile açıklandı.
Türk Turizm sektöründe yatırımları teşvik etmek ve sektöre katkı sağlamak hedefi ile organize edilen ve bir zirve havasında geçen törende, turizm sektörü kapsamında 11 farklı kategoride Türkiye’nin en başarılı yatırımlarını gerçekleştiren kurum ve kuruluşlar ödüllendirildi.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’nın Türkiye’nin En Büyük Turizm Yatırımı seçildiği araştırma sonuçlarına göre, Havayolu Şirketleri kategorisinde Türk Hava Yolları, 5 Yıldızlı Oteller büyük iller kategorisinde, Four Seasons Hotel at the Bosphorus, 5 Yıldızlı Oteller kıyı otelleri kategorisinde Mardan Palace Antalya, Butik Otellerde Les Ottomans Hotel İstanbul, Kongre Otellerinde Sheraton Otel&Convention Center Ankara, Kent Otellerinde Hilton Worldwide, Marina İşletmelerinde D Marin Marinalar Grubu, Kültür Turizmi işletmelerinde İstanbul Modern, Sağlık Turizmi (SPA) İşletmelerinde Richmond Nua Wellness&Spa Hotel Sapanca, Doğa Turizmi İşletmelerinde İberotel Sarıgerme Park ve Spor Turizmi İşletmelerinde Lykia Links Antalya olmak üzere, 11 kategoride Türkiye’nin en başarılı turizm yatırımları açıklandı.
Kurumların kendilerinin aday olabildiği gibi, kamuoyu tarafından da aday gösteriminin yapıldığı araştırmada, firmaların doğru kategorilerde ve en sağlıklı şekilde değerlendirmesini yapmak için oluşturulan büyük jüride, turizm meslek kuruluşları temsilcileri, turizm işletmecileri, akademisyenler, yatırım uzmanları, gezginler, basın mensupları ve iş dünyasının farklı sektörlerinden çok sayıda saygın temsilci yer aldı. İnternet üzerinden de 1200 kişi Türkiye’nin en büyük turizm yatırımcılarını seçmek için oylamaya katıldı.
Ödül töreni, Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez ve Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M.Rauf Ateş’in açılış konuşması ile başladı.
Sadece güneşli günlerde değil, yağmurlu günlerde de, turizm sektörünün yanındayız…
Eurobank Tefken Genel Müdürü Mehmet Sönmez kendisini turizm ile özdeşleştiren bir banka olarak, destek oldukları bu araştırma ile Türk Turizm Sektöründeki başarılı yatırımları kamuoyu ile paylaşmayı, yatırımlarını sürdüren firmaları teşvik etmeyi, desteklemeyi ve dolaylı da olsa her geçen gün dev adımlarla büyüyen bu sektöre, ciddi bir katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Türk Turizm Sektörünün, yaşanan global ekonomik krizde bile yatırımlarını sürdürmesi, yarattığı iş hacmi, istihdamı ve gelirleri ile Türkiye ekonomisinin temel taşlarından birini oluşturduğunun da altını çizen Mehmet Sönmez, Eurobank Tekfen olarak, bu alandaki sahip olduğu güçlü deneyim ve kapsamlı hizmet planları ile turizm sektörünün sadece güneşli günlerde değil, yağmurlu günlerde de yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.
Bu araştırma sonuçları, Türk turizm sektörünün bugün geldiği noktayı, bir referans olarak ortaya koyuyor…
Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2010 Araştırmasını düzenleyen Capital ve Ekonomist Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, araştırma sonuçlarının Türk Turizm Sektörünün bugün geldiği noktayı ortaya koyan bir referans çalışması olduğunu söyledi. Araştırmayı Eurobank Tekfen ile her geçen sene daha geliştirerek sürdüreceklerini söyleyen Ateş, “Türkiye’de son 5 yılda çok büyük turizm yatırımları yapıldı. Dünya çapındaki bu dev yatırımlar sayesinde kongreden sanata, otel işletmeciliğinden golfe ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak tesisler ortaya çıktı. Bu önemli tesisleri ülkeye kazandıran girişimcilerin ödüllendirilmesi ve alkışlanmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu ödül, bir anlamda bu gecikmiş alkışı getirecek” dedi.
Mehmet Sönmez ve Rauf Ateş’in yaptığı konuşma sonrasında, en başarılı turizm yatırımları sahipleri ödüllerini almaya başladı.
En Büyük Turizm Yatırımı Ödülü, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’na …
Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2010 Araştırması ödül töreninde “Büyük Turizm Yatırımları” kategorisinde birincilik ödülü Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’nın oldu. Aynı kategoride ikinciliğe Antalya Havaalanı, üçüncülüğe ise Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı layık görüldü. Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı adına ödülü, firmanın CEO’su Gökhan Buğday aldı.
En Başarılı Havayolu Yatırımı Ödülü
Türk Hava Yolları’nın oldu …
Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2010 Araştırmasında, Türk Hava Yolları, “En Başarılı Havayolu Şirketleri” kategorisinde birinci oldu. Her geçen gün yaptığı başarılı yatırımlar ile dünyanın önde gelen havayolları arasına giren THY adına ödülü, THY Uçuş İşletme Genel Müdür Yardımcısı Asaf Ahmet Bora aldıı. Bu kategoride ikinciliğe hava yolu taşımacılığına büyük bir iddia ile giren Pegasus, üçüncülüğe ise Sun Express layık görüldü.
Beş Yıldızlı Otellerin En Başarılısı
Four Seasons Hotel at the Bosphorus …
“Büyük İllerdeki Beş Yıldızlı Oteller” kategorisinde birinciliğe layık görülen Four Seasons Hotel at the Bosphorus adına ödülü, Otel Yöneticisi Felix Murillo teslim aldı. Aynı kategoride ikincilik Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un, üçüncülük ise Swissotel Grand Efes İzmir’in oldu.
Kıyı Kentlerinde En başarılı Beş Yıldızlı Otel
Mardan Palace Antalya …
Türkiye’nin eşsiz güzellikteki kıyılarında yer alan “Beş Yıldızlı Oteller” kategorisinde ödül, Mardan Palace Hotel Antalya’nın oldu. Mardan Palace adına ödülü Genel Müdür Cumhur Özen aldı. Kıyı otellerinde ikinciliğe Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum layık görülürken üçüncülüğü Rixos Premium Belek Antalya aldı.
Hotel Les Ottomans İstanbul’a
En Başarılı Butik Otel Yatırımı Ödülü …
Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2010 Araştırması’nın “Butik Oteller” kategorisinde ödüle layık görülen Les Ottomans İstanbul adına ödülü otelin kurucusu Ahu Aysal Kerimoğlu aldı. Aynı kategoride Museum Hotel Kapadokya ikinci, Divan Palmira Bodrum üçüncü oldu.
En Başarılı Kongre Ödülü Yatırımı
Sheraton Hotel&Convention Center Ankara …
Araştırma kapsamında “Kongre Otelleri” kategorisinde Türkiye’nin en başarılı turizm yatırımı ödülüne Sheraton Hotel & Convention Center Ankara layık görüldü. Ödül, otelin Genel Müdürü Jacques Chevasson’a teslim edildi. Aynı kategoride ikinci ve üçüncülük ise Antalya’ya gitti. Rixos Sungate Kemer Antalya ikincilik, Rixos Premium Belek Antalya ise üçüncülük ödülünü aldı.
Hilton Worldwide’a
En Başarılı Kent Otelleri Yatırımı Ödülü …
“Kent Otelleri” kategorisinde birincilikle ödüllendirilen Hilton Worldwide adına ise ödülü Bölge Pazarlama Müdürü Güliz Özbek aldı. Anemon Hotels Kent Otelleri kategorisinde ikinciliğe Akfen GYO (Accor Grubu: Novotel ve Ibis) ise üçüncülüğe layık görüldü.
D Marin Bodrum ve Didim
En Başarılı Marina İşletmesi Yatırımı …
“Marine İşletmeleri” kategorisinde ödüle D Marin Marinalar Grubu layık görüldü. Ödül, Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan’a verildi. Kalamış Marina’nın değerlendirmede ikinci olduğu kategoride My Marina (Marmaris Ekincik) üçüncülük derecesini aldı.
En Başarılı Kültür Turizmi İşletmesi Kategorisinde
İstanbul Modern ipi göğüsledi …
“En Başarılı Kültür Turizmi Yatırımı” kategorisinde ise birinciliğe layık görülen İstanbul Modern oldu. Sanat Müzesi adına ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı aldı. Aynı kategoride Mardin Sakıp Sabancı Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi ikinci, Ayasofya Müzesi renovasyon projesi (İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı) üçüncü oldu.
Richmond Nua Welness SPA Hotel Sapanca’ya
En Başarılı Turizm İşletmesi Yatırımı Ödülü …
“Sağlık Turizmi Girişimleri” kategorisinde ise birincilik ödülüne Richmond Nua Welness SPA Hotel Sapanca layık görüldü. Firma adına ödülü, Richmond International Hotel Management Company Genel Müdürü Ümit Yaşar Atalay’a teslim edildi. Aynı kategoride ikincilik Güral Sapanca Wellness Park’ın, üçüncülük derecesi ise Crowne Plaza İzmir’in oldu.
Doğa Turizmi Yatırımında En Başarılı Otel
İber Otel Sarıgerme Park …
“Doğa Turizmi İşletmeleri” kategorisinde yapılan değerlendirme sonucu ödüle layık görülen firma, İber Otel Sarıgerme Park oldu. Firma adına ödülü Çevre Müdürü Erol Çalık aldı. Aral Tatil Çiftliği Bozcaada ikinci olurken, Antalya Çamyuva’daki Naturland Eco Park Resort üçüncülüğe layık görüldü.
Lykia Links Antalya
Spor Turizimi İşletmelerinin En Başarılı Yatırımı …
Araştırmanın diğer bir kategorisi olan “Spor Turizmi İşletmeleri” kategorisinde ise Lykia Links Antalya en başarılı turizm yatırımı seçildi. Firma adına ödülü alan isim Silkar Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Esmer oldu. Sirene Belek Golf Belek&Sirene Davras Ski Isparta ikinci, Club Ali Bey Belek ise üçüncü oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder